Harjoitusviikko V, tuleva määräjakso ja kulunut vuosi

Viidennestä harjoitusviikosta tuli töiden, pikkujoulun ja edeltävien neljän melko tehoisan treeniviikon jälkeen palauttava viikko. Nyt palauteltiin oikein urakalla.

VK51 – 50km juoksua + vesijuoksu ja sali.

Ma – Vesijuoksua 45min, sauna ja terapiallas

Ti – Töissä aamusta iltaan eli levoksi meni

Ke – Illasta matolla 15,1km @4:14min/km

To – Illasta matolla 6,6km @4:34min/km. Treeni kesken koska yöunet ja työt kuormittanee liialti.

Pe – aamusta matolla 12,5km @4:25min/km. Väliin 2x2km vauhtien ollessa 17kmh-22kmh.

La – Pikkujouluista toipumista

Su – 15km keskuspuistossa @4:33min/km. Perään salilla jalat ja keskikroppa


Kulunut vuosi

Olen kilometrimäärältä vuositavoitettani 1400km perässä. Olenhan ollut vuoden kahdestatoista kuukaudesta ainakin nelisen kuukautta telakalla.

Tällä hetkellä kasassa on 3650km juoksua. Vähän vajaa tai päälle 3800km tulee tähän vuoteen. Se on heikoin juoksumäärä sitten vuoden 2015 jolloin aloitin hölkän. Juoksun päälle tulee sentään 1900km fillarointia. Lisäksi muutamat vesijuoksukerrat, vaellukset ja sen semmoiset hömppähommat. Kuntosalia on tullut tehtyä noin kertaalleen viikkoon. Tuntimääräisesti urheilua tullee 500-550h edestä vaikka juoksumäärä onkin täysi floppi.

Tuloksellisesti on kuitenkin tullut kehitystä. Kymmenen kilometrin ennätys koheni vuoden mittaan yli kahdella minuutilla. Parannus on hyvä. Samoin myös ovat siirtyneet aerobinen ja anaerobinen kynnys uusille tasoille. Jos alkuvuodesta aerobinen kynnys tuli vastaan yli 4:30min/km-vauhdeissa niin nyt päästään jo alle nelosta kynnyksen lähellä tai juuri päällä. Juoksijana ollaan tämän vuoden aikana siirrytty aivan uudelle tasolle. Mielenkiinnolla kohti uutta.

Jätä kommentti